home lezingen en presentaties advies op maat update: 14 februari 2018
info blog wandelen media fossielen blog English

Grenslandpad 363 km van Sluis naar Thorn

1e etappe Sluis - Heille 10,5 km

Foto's
19 december 2004 Samenvatting: Gelopen Kaart 1 + 2 Zonnig en koud. Baggeren door een hoop blubber, een echte Hike. Wel een Heerlijke dag.

Het is belachelijk vroeg op deze zondagochtend , belachelijk donker en belachelijk koud. Milan is voor de verandering al om 7 uur wakker en dat komt goed uit vandaag. Ik ga snel douchen en Milan aankleden. Na een stevig ontbijt en het inladen van de auto vertrekken we om 8.40 uur richting Sluis. We zetten de auto van pa in Heille, het eindpunt van kaart 2. We rijden met onze auto naar Sluis en parkeren op een grote parkeerplaats vooraan het stadje en betalen 1 euro voor de hele dag. Waar vind je dat nog. De rits van de jas van Alfred is kapot en dus kopen we in Sluis eerst een nieuwe jas. Daarna lopen we in rap tempo langs de vele winkels om vervolgens bij het beginpunt van de wandeling aan te komen. De grenspalen van Sluis. We hebben er al 1,5 km op zitten en we moeten nog beginnen. Het zonnetje schijnt heerlijk en de lucht is blauw.
We lopen via het oude jaagpad langs de Damse Vaart. We stoppen langs het kanaal voor een bakje koffie en Milan eet een boterham. Marijke heeft heerlijke Mandarijnentaart meegenomen. Na 1,5 km steken we de vaart over met een handbediend voetveertje. We lopen over de Zeedijk langs uitgestrekte landerijen en oude boerderijen. Na een paar kilometer is de dijk onverhard en belanden we in een dikke laag blubber. Alfred krijgt met moeite Milan in de kinderwagen vooruit geduwd en op sommige stukken moeten de mannen Milan optillen. We soppen en glibberen, maar gelukkig hebben we goede Hanwag wandelschoenen en blijven onze voeten droog.
Gelukkig komt er aan deze modderdijk ook weer een eind. Maar al snel blijkt dat we nog niet van de modder verlost zijn. We lopen verder door weilanden en glibberen erop los. Nadat we oog in oog staan met een enorme rode stier komen we weer op de verharde weg. We stoppen om een boterham te eten en doen een poging om Milan een fles melk te laten drinken. Nadat ik heb geknoeid met warm water en melkpoeder blijkt dat ik dit beter niet had kunnen doen. Milan wil Appelsap en een boterham. Omdat hij bijzonder lief is en geen kik geeft tijdens zijn hobbelige tocht vind ik het goed. Na de lunch lopen we verder door nog meer weiland en modder.
Na nog een flink stuk glijden komen we bij de eerste grenspaal van deze route. Grenspaal 354. We maken natuurlijk een paar foto's en wandelen weer lekker verder. Nog een paar kilometer over een dijkje die redelijk begaanbaar is en dan weer op de verharde weg richting Heulle. Om 14.45 uur zijn we weer bij de auto van Pa. We maken onze schoenen en de wielen van de wandelwagen schoon en rijden terug naar onze auto in Sluis. Het was een heerlijke zonnige frisse dag. Ongeveer 5 graden. Op naar de volgende etappe.
Andorra Denemarken Italië Noorwegen Spanje links
Aruba Duitsland Kaapverdië Oostenrijk Zweden nieuws
België Engeland Liechtenstein Polen Zwitserland 100 selfies
Bonaire Frankrijk Luxemburg Portugal disclaimer
Cuba Gambia Nederland Slovenië


© Wandelfreaks.com 2004 - 2018