home lezingen en presentaties advies op maat update: 14 februari 2018
info blog wandelen media fossielen blog English

Grenslandpad 363 km van Sluis naar Thorn

2e etappe Heille - Haantjesgatpolder 13,5 km

Foto's
2 januari 2005 Samenvatting: Gelopen kaart 3 t/m 5 Weer zonnig met een flinke Westerstorm. Een beetje modder en verder een lang recht stuk langs de Leopoldkanaal.

Het wekkertje gaat weer om 7 uur en ik ga snel onder de douche om wakker te worden. Na een stevig ontbijt maken we Milan wakker, maar die ligt al lekker te spelen in zijn bed. Nadat ook hij heeft gegeten vertrekken we rond half 9 richting Zeeuws-Vlaanderen. We starten uiteraard bij het eindpunt van vorige keer: Heille. De lucht is wederom strak blauw en er staat een flinke Westerstorm. We lopen eerst een stukje over een verharde weg richting Middelburg en daar treffen we grenspaal 352. Dan blijkt dat we een stukje fout hebben gelopen. We hadden toch over een onverhard pad moeten lopen en deze grenspaal niet moeten passeren. Qua kilometers maakt het geen verschil, dus we gaan niet terug.
Op een bankje in het dorpje drinken we koffie. Er is een café aan de andere kant van de weg dat op deze vroege zondagmorgen al open is. Ik moet plassen en ik vraag in het café of ik naar de wc mag. De aanwezige klanten kijken zeer verbaasd. Ik snap niet waarom, maar als ik de woordenstroom van de snel pratende Belgische gastvrouw heb ontcijferd begrijp ik dat de wc buiten is. Ik ga snel en leg binnen 50 eurocent op de bar. Ze zullen ons er niet op kunnen betrappen dat we gierige Hollanders zijn. Verder in het dorpje komen we langs een oude schandpaal. Verderop verlaten we de verharde weg en lopen over een weide langs oude knotwilgen, echt iets voor mij dus. Dan lopen we zo ineens over een akker. Het pad is niet meer dan een tractorspoor. We lopen een duiker voorbij en aan het eind lopen we vast. We moeten een stukje terug om de duiker over te gaan en zo langs de andere kant van de akker verder te lopen. Het is nog een kilometer of 3 door de modder over de akkers en dan komen we via het kerkpad in Eede.
Hier staat grenspaal 349 en we maken natuurlijk een foto. Een stukje verder aan de overkant van een drukke weg staat grenspaal 348 en we maken weer een foto. We lopen een stuk over een modderig pad langs de akkers. Dan buigen we af en komen we over een betonweg langs het Leopoldkanaal. We passeren een prachtige oude boerderij met paardenstallen en paarden in de wei. Dit is een lang kaarsrecht stuk. Na een paar kilometer komen we over een brug en besluiten we een boterham te eten. Er staat een bankje aan het kanaal, maar er staat veel wind. We vinden een plekje in de luwte van de bosjes en verplaatsen het bankje daarheen. Milan is blij dat hij uit de wagen mag en wil even niets anders dan staan en springen op mijn schoot. We eten brood en drinken koffie en vervolgen onze weg. We lopen nog kilometers langs het kanaal, alleen nu op een graspad vol kuilen en hier en daar modder. Dan steken we de Sint Margrietbrug over en buigen meteen linksaf. Aan de Hoekkreek stoppen we voor een appeltje en Milan slaapt rustig door. Nog een kilometer over een verharde weg en dan buigen we weer af. In de verte staat de auto van pa, dus we zijn alweer bij de eindbestemming van deze dag, Haantjesgatpolder. Het was weer heerlijk droog weer en ondanks de koude Westerstorm, toch een heerlijke wandeling. Het is 15:15 als we bij de auto zijn.
Andorra Denemarken Italië Noorwegen Spanje links
Aruba Duitsland Kaapverdië Oostenrijk Zweden nieuws
België Engeland Liechtenstein Polen Zwitserland 100 selfies
Bonaire Frankrijk Luxemburg Portugal disclaimer
Cuba Gambia Nederland Slovenië


© Wandelfreaks.com 2004 - 2018