home lezingen en presentaties advies op maat update: 14 februari 2018
info blog wandelen media fossielen blog English

Grenslandpad 363 km van Sluis naar Thorn

7e etappe Kruiningen - Tweede Bathpolder 14,5 km

Foto's
26 juni 2005 Samenvatting: Gelopen Kaart 18 t/m 20 Zonnig en warm met een lekker windje. Om de beurt op en onder de dijk en het passeren van rustige kerkdorpen.

Het beloofd weer een mooie dag te worden. Vanwege de nieuwe baan van Alfred en de komende verhuizing slapen we al in Zeeland bij mijn opa en oma. We moeten dus nu iets verder rijden. 9 uur vertrekken we zoals gewoonlijk en bij Goes worden we al ingehaald door Pa en Marijke. Op naar Krabbendijke. Even zitten we op de verkeerde dijk, maar dan komen we bij de Dwarsdijk en laten de auto hier achter. We rijden in onze auto naar de stopplaats van de laatste keer, het Dorsplein in Kruingen. Het is er weer rustig en voor de auto is plaats genoeg. Er staat een lekker windje en vol goede moed vertrekken we vanuit Kruiningen. Het eerste stuk lopen we door het dorp en even later gaan we de polder in. Niet veel verder gaan we de dijk op richting Waarde. We lopen weer langs de Westerschelde. De temperatuur loopt al weer flink op, maar door de wind is het aangenaam. Halfverwege stoppen we langs de dijk voor een lunch aan het water. We zijn anderhalf uur terug al gestopt voor een korte koffiepauze. Milan heeft al heerlijk geslapen en nu hebben we honger. Het is uitzonderlijk rustig hier. Op het water zien we talloze zeilende scheepjes. We genieten heerlijk in de wind en nemen het er goed van. Na een tijdje vertrekken we voor het laatste stuk langs de Westerschelde. We komen bij Waarde en bekijken daar het kleine haventje dat momenteel droog is gevallen door Eb. Over een kinderkopjes weggetje lopen we Waarde in. Het is even voor 2 uur en de kerk gaat aan. De vele kerkgangers weten niet zo goed hoe ze op ons moeten reageren. Slechts een enkeling knikt aarzelend gedag. We zien er ook in hun ogen erg wilderig uit. Korte broeken en stoere wandelschoenen tegenover keurige jurken en fleurige hoeden. Ieder het zijne denk ik maar en wij vervolgen onze weg om lekker van de natuur en het mooie weer te genieten. We doen niemand kwaad en dat is goed.
We lopen door de polder en passeren Gawege. Een klein gehuchtje onder de rook van Waarde. Hier is het dat we de snelweg passeren of liever gezegd onder de A58 doorlopen. Een vreemde gewaarwording. Dwars over het eiland van de Westerschelde naar de Oosterschelde. We passeren Krabbendijke. Wederom een rustig kerkdorp waar op Zondag vrijwel niks te beleven is. Door Krabbendijke gaan we de dijk op en lopen nu aan de Oosterschelde. In een paar uur tijd aan de andere kant van het eiland. Het lijkt een enorme afstand, maar dat valt mee. We komen bij een klein strandje waar het inmiddels bloedheet is. In de verte zien we het Markiezaat. Het water is mijlenver weg, want het is eb. Toch zijn er mensen op het strandje, voornamelijk jongelui. Boven op de dijk staat een zacht briesje en hier is het redelijk uit te houden. Hier stoppen we voor een appeltje en maken een praatje met wat lokalen die op een bankje zitten. Het laatste stuk lopen we onder aan de dijk. Hier is het bloedheet. Er staat geen zuchtje wind. Het pad is vol grind met stro erop. Vele kleine mugjes plagen ons. We gaan de dijk op en worden blij dat we weer in de wind kunnen lopen, maar helaas gaan we ook meteen de dijk weer af om vervolgens onderaan de dijk weer verder te gaan. Na 2 km zijn we bij de auto die inmiddels ook het kookpunt heeft bereikt. Het was weer een heerlijke wandeling.
Andorra Denemarken Italië Noorwegen Spanje links
Aruba Duitsland Kaapverdië Oostenrijk Zweden nieuws
België Engeland Liechtenstein Polen Zwitserland 100 selfies
Bonaire Frankrijk Luxemburg Portugal disclaimer
Cuba Gambia Nederland Slovenië


© Wandelfreaks.com 2004 - 2018