home lezingen en presentaties advies op maat update: 14 februari 2018
info blog wandelen media fossielen blog English10 februari 2018
Vandaag is mijn lieverd jarig. De kinderen (14, 15, 15) zijn allemaal thuis. Pubers en tablets? Nee hoor, hier niet. Als je ze gewoon mee naar buiten neemt vinden ze dat nog leuk ook. We hebben de bunkerroute bij Ouddorp gelopen en daarna het belevingspad in het belevingsbos. Geen lange routes, maar wel even heerlijk buiten in de zon en de vrieskou.

5 februari 2018
Cuba. Wat een fantastisch land. 21 dagen hebben wij door Cuba gereden, 23 dagen zijn we van huis geweest. Een roadtrip van 4.225 kilometer. Zonder voorbereidingen, zonder vooraf iets geboekt te hebben. Alles kan in Cuba. Het enige dat we vooraf hadden geboekt was een vliegticket en een auto.
Binnenkort kun je de eerste foto's en blog verwachten. Ik moet even door 1270 foto's heen om alles te selecteren. Het was geweldig.

28 december 2017
Het jaar is bijna om. En wat een jaar. Op de valreep nog naar Gambia geweest en Cuba zit er aan te komen. Wat hebben we veel gedaan dit jaar. De gezondheid zat mee, op een paar weken stevige rugpijn na. Een leuke nieuwe baan bij Staatsbosbeheer, werkreisjes en gewoon genieten op vakantie.
Ik kan niet anders zeggen dan dat 2017 voor ons een topjaar was. En voor 2018 zijn er al 2 reizen geboekt. Wacht maar af.

7 september 2017
De foto's van Portugal staan op de website. Het was een behoorlijke klus om de 684 fotos uit te zoeken. Veel bewerken doe ik niet, maar soms moet ik iets bijstellen. Geniet van al het moois dat de Algarve te bieden heeft.

Paramaribo gaat helaas niet door. Een tripje naar Gambia zit er hoogstwaarschijnlijk nog wel in dit najaar. Engeland is geboekt. We gaan weer op fossielenjacht. En....Cuba is ook geboekt. Wanneer vertel ik niet maar je zult de foto's wel zien verschijnen. Nog genoeg leuks om naar uit te kijken.

21 juli 2017
Morgen ben ik jarig! Een dag die ik eigenlijk niet vier. Ik ga gewoon werken en manlief werkt vannacht. Uiteraard komen mijn ouders en schoonouders en mijn oude oma, maar verder doen we er niets aan. Mijn verjaardag is wel een dag om te overdenken. Alweer een jaar voorbij. Wat heb ik dit jaar al gedaan en wat ga ik nog doen?

Zoals op 6 januari al geschreven hebben we zeer onverwacht de jaarwisseling op Aruba doorgebracht. Eind januari ben ik samen met mijn zoon een paar dagen in Engeland geweest. Even naar Tony in Londen en twee dagen aan de kust om fossielen te zoeken. En we vonden hele mooie!

Niet lang daarna, begin februari ben ik met mijn zoon naar Warschau gevlogen waar manlief een weekje voor zijn werk was. Nog geen twee weken later zaten we alweer in de auto op weg naar Oostenrijk voor een weekje wintersport.

8 april was ik een dag in Keulen voor mijn masterproef HBO Reisjournalistiek. Uiteraard ben ik geslaagd en mocht ik mezelf rekenen tot de 12 genomineerden beste verhalen voor plaatsing in ANWB Reizen.

De eerste week van mei heb ik samen met manlief doorgebracht in het Franse Bretagne. Ondertussen hebben we ook de jaarlijkse Bluesfestivals en Motortreffens bezocht.

Deze zomer vertrekken we nog naar Portugal en in oktober staat de Jurassic Coast van Engeland weer op de planning. Tussendoor vliegen manlief en ik misschien nog even voor het werk naar Paramaribo. Duimen dat het door gaat.

Voor 2018 hebben we grote plannen. We gaan naar Cuba. Hoe en wanneer? Dat lees je later.

6 januari 2017
Tijdens de Kerstdagen lag ik met longontsteking op de bank, net als mijn moeder en oma. Mijn lief had nachtdienst en lag overdag op bed. Niet echt een familiefeest dus. Maar, geheel onverwacht, moest mijn lief voor zijn werk op 30 december naar de Antillen en ik mocht mee! We vlogen eerst naar Curacao en daarna door naar Bonaire. Daar zijn we 20 uur geweest, wat betekend dat we 1 ochtend rond hebben kunnen rijden om het eiland te bekijken. De 31e vlogen we 's middags naar Aruba waar we Oud en Nieuw hebben gevierd. 1 januari hadden we een dag vrij en hebben we het eiland rond gereden. 2 januari vlogen we via Curacao alweer terug naar Amsterdam. Een mooi en veel te kort avontuur.

1 December 2016
Het had niet veel gescheeld of we waren voor een jaar naar Aruba vertrokken. Helaas hebben we te maken met zoveel regels en wetten dat het niet te doen is. Ondanks dat Aruba een Land binnen het Koninkrijk der Nederlanden is, is het vrijwel onmogelijk voor een korte langere periode op Aruba te gaan wonen. Jammer, maar helaas. Misschien over een jaar of 8, als de kinderen allemaal het huis uit zijn. Ondertussen hebben we weer een wintersport gepland en zijn we aan het nadenken over de zomer. Een bezoek aan een goede vriendin in Johannesburg in december kan helaas ook niet door gaan. We concentreren ons nu maar op wat wel kan en dat zal fossielen zoeken langs de kust van Frankrijk zijn, wintersport in Oostenrijk en in de zomer misschien kamperen in ItaliŽ of vliegen naar Griekenland. Gewoon allemaal lekker binnen Europa. Je hoort van ons!

Maart 2016
Net terug van een weekje wintersport in Zwitserland waarin ik besefte dat ik langzamerhand niet meer bij de hippe jonge garde hoor, maar toe ga naar de middelbare leeftijd. Spierpijn, moe, je kent het wel. Het wil allemaal niet meer zo. Dat beseffend ben ik ook na gaan denken over Wandelfreaks.com. De insteek van deze site was een document voor mijn zoon zodat hij later kon zien wat hij als kind allemaal heeft meegemaakt. Inmiddels is ook hij op een leeftijd dat andere dingen hem interesseren. De website is allang niet meer alleen een document voor hem, maar een veel bezochte website door allerlei mensen met verschillende interesses. Wat nu? Wandelfreaks.com mag niet verloren gaan. Ik wil door gaan met het maken van foto's en omschrijven van onze reisjes en vakanties. Maar de insteek zal veranderen. Ik was begonnen aan een blog, maar ik heb er de tijd niet voor om elke week een update te maken en bovendien ben ik niet meer zo hip en jong. Maar oud ben ik zeker ook nog niet en mijn reislustige leven gaat eigenlijk nu pas echt beginnen. Daarom heb ik de lay-out van de website veranderd en zal de insteek ook veranderen. Ik hoop u nog vele jaren mooie foto's en verslagen te kunnen laten zien van onze avonturen.

6 juli 2016
Een jaar voorbij. Een jaar waarin we het rustig aan hebben gedaan. Na onze reis door Spanje en Andorra zijn we in de zomer niet op vakantie geweest omdat ik zoals altijd in de zomer moet werken. In oktober zijn we voor de tweede keer naar de Jurrassic Coast in Engeland geweest om fossielen te zoeken, en met succes. Prachtige exemplaren hebben we mee naar huis genomen. In februari zijn we een weekje op wintersport geweest in Veyssonaz, Zwitserland. De volgende reis gaat weer naar Spanje, maar dat duurt nog even. De foto's van Veyssonaz staan inmiddels op de website. Aan de Jurassic Coast hebben we geen foto's gemaakt omdat we voor de tweede keer in hetzelfde gebied waren en ons echt hebben gericht op het zoeken van de fossielen.

16 maart 2015
Momenteel zijn we vooral hard aan het werk en aan het sparen voor een volgende reis. Nog niets gepland. Dus even geduld. Leuke tips zijn welkom!

3 februari 2015
Na een reis van bijna 3 weken zijn we weer veilig thuis. Dat is toch altijd een prettig gevoel. Spanje heeft ons verrast. Vooral de rust, ruimte en het compacte centrum van Cartagena vonden wij de moeite waard. In Andorra hebben we 10 dagen genoten van een dik pak sneeuw en de zon. Van plus 24 graden naar min 20 graden in een dag. Alles is mogelijk in Spanje. Momenteel ben ik druk bezig alle foto's te sorteren en de verhalen te schrijven. Binnenkort dus alles over onze reis naar Spanje en Andorra.

Ga naar Oud Nieuws
Andorra Denemarken Italië Noorwegen Spanje links
Aruba Duitsland Kaapverdië Oostenrijk Zweden nieuws
België Engeland Liechtenstein Polen Zwitserland 100 selfies
Bonaire Frankrijk Luxemburg Portugal disclaimer
Cuba Gambia Nederland Slovenië


© Wandelfreaks.com 2004 - 2018