Persoonlijk

12 augustus 2018
Mijn boek is af! Vandaag lees ik het voor de laatste keer helemaal door, corrigeer ik misschien nog iets en dan stuur ik het naar een taalbureau om te laten redigeren. Als alles volgens de planning verloopt komt mijn eerste boek in oktober uit. En daar ben ik maar wat trots op. Ik spreek ook bewust van mijn eerste boek want ik ga nog meer boeken schrijven. Ik heb zoveel verhalen in mijn hoofd en dat moet op papier. Vandaag is ook de deadline van mijn eerste blog voor Wandelmagazine. Ook hier hoop ik nog meer blogs voor te mogen schrijven net als voor reishonger.nl en minivanofmemories.com. Het gaat goed en daar ben ik blij mee.

4 maart 2018
15 jaar aan ervaringen, foto’s en verhalen verhuizen naar een nieuwe website. Ik was er fel op tegen. Al die websites, al die blogs, al die formats die er exact hetzelfde uitzien. Ik wilde vasthouden aan mijn eigen product. Eigenwijs zelf blijven programmeren en ontwerpen. Helaas ging dat ten koste van het aantal bezoekers, simpelweg omdat ik afwijk van de norm. Mijn website was niet geschikt voor mobiel en tablet en blijkbaar te sterk verouderd. Het kuddedier wil hetzelfde als iedereen. Een website die herkenbaar is omdat alle websites hetzelfde zijn. Dat leest zo makkelijk weg. Dus ik ben gezwicht. Tegen al mijn principes in heb ik een standaard wordpress thema genomen, een en ander geknutseld en hier is het resultaat. Een nieuwe, standaard, website die voor iedereen herkenbaar is, dus lezers aantrekt. Omdat het niet anders kan en geheel tegen mijn zin. Ik gun iedereen veel kijk- en leesplezier en leg mezelf erbij neer dat 15 jaar lang programmeren en proberen nu verleden tijd is.  Ik open een nieuwe pagina, knal de tekst erin en upload de foto’s. Binnen 5 minuten ben ik klaar. Misschien zo gek nog niet. Des te meer tijd heb ik om naar buiten te gaan voor een mooie wandeling. Bedankt beste mensen voor het volgen en bezoeken van mijn website. Dat meen ik oprecht en ik ben benieuwd naar uw, oh sorry, ook dat is uit de tijd, naar je/jouw/jullie reactie.

25 februari 2018
Samen met mijn zoon (13) heb ik een fantastisch wandelweekend van 3 dagen achter de rug. Vrijdag begonnen we in Boswachterij Westerschouwen waar we de “witte route” liepen. Zaterdag wandelden we in NP Maasduinen de Duvelskuulroute en zondag in de Loonse en Drunense duinen de Kapucijnebergroute. Het weer was geweldig. Rond het vriespunt en zonnig. Richard was met mannenweekend op de motor in Luxemburg en sliep in een tentje. Zo hebben we allemaal weer genoten van de natuur.

10 februari 2018
Vandaag is mijn lieverd jarig. De kinderen (14, 15, 15) zijn allemaal thuis. Pubers en tablets? Nee hoor, hier niet. Als je ze gewoon mee naar buiten neemt vinden ze dat nog leuk ook. We hebben de bunkerroute bij Ouddorp gelopen en daarna het belevingspad in het belevingsbos. Geen lange routes, maar wel even heerlijk buiten in de zon en de vrieskou.

5 februari 2018
Cuba. Wat een fantastisch land. 21 dagen hebben wij door Cuba gereden, 23 dagen zijn we van huis geweest. Een roadtrip van 4.225 kilometer. Zonder voorbereidingen, zonder vooraf iets geboekt te hebben. Alles kan in Cuba. Het enige dat we vooraf hadden geboekt was een vliegticket en een auto.
Binnenkort kun je de eerste foto’s en blog verwachten. Ik moet even door 1270 foto’s heen om alles te selecteren. Het was geweldig.

28 december 2017
Het jaar is bijna om. En wat een jaar. Op de valreep nog naar Gambia geweest en Cuba zit er aan te komen. Wat hebben we veel gedaan dit jaar. De gezondheid zat mee, op een paar weken stevige rugpijn na. Een leuke nieuwe baan bij Staatsbosbeheer, werkreisjes en gewoon genieten op vakantie.
Ik kan niet anders zeggen dan dat 2017 voor ons een topjaar was. En voor 2018 zijn er al 2 reizen geboekt. Wacht maar af.

7 september 2017
De foto’s van Portugal staan op de website. Het was een behoorlijke klus om de 684 fotos uit te zoeken. Veel bewerken doe ik niet, maar soms moet ik iets bijstellen. Geniet van al het moois dat de Algarve te bieden heeft.

Paramaribo gaat helaas niet door. Een tripje naar Gambia zit er hoogstwaarschijnlijk nog wel in dit najaar. Engeland is geboekt. We gaan weer op fossielenjacht. En….Cuba is ook geboekt. Wanneer vertel ik niet maar je zult de foto’s wel zien verschijnen. Nog genoeg leuks om naar uit te kijken.

21 juli 2017
Morgen ben ik jarig! Een dag die ik eigenlijk niet vier. Ik ga gewoon werken en manlief werkt vannacht. Uiteraard komen mijn ouders en schoonouders en mijn oude oma, maar verder doen we er niets aan. Mijn verjaardag is wel een dag om te overdenken. Alweer een jaar voorbij. Wat heb ik dit jaar al gedaan en wat ga ik nog doen?

Zoals op 6 januari al geschreven hebben we zeer onverwacht de jaarwisseling op Aruba doorgebracht. Eind januari ben ik samen met mijn zoon een paar dagen in Engeland geweest. Even naar Tony in Londen en twee dagen aan de kust om fossielen te zoeken. En we vonden hele mooie!

Niet lang daarna, begin februari ben ik met mijn zoon naar Warschau gevlogen waar manlief een weekje voor zijn werk was. Nog geen twee weken later zaten we alweer in de auto op weg naar Oostenrijk voor een weekje wintersport.

8 april was ik een dag in Keulen voor mijn masterproef HBO Reisjournalistiek. Uiteraard ben ik geslaagd en mocht ik mezelf rekenen tot de 12 genomineerden beste verhalen voor plaatsing in ANWB Reizen.

De eerste week van mei heb ik samen met manlief doorgebracht in het Franse Bretagne. Ondertussen hebben we ook de jaarlijkse Bluesfestivals en Motortreffens bezocht.

Deze zomer vertrekken we nog naar Portugal en in oktober staat de Jurassic Coast van Engeland weer op de planning. Tussendoor vliegen manlief en ik misschien nog even voor het werk naar Paramaribo. Duimen dat het door gaat.

Voor 2018 hebben we grote plannen. We gaan naar Cuba. Hoe en wanneer? Dat lees je later.